Güney Kore | Başkent Seul'de Gezilecek 5 Nokta

Biraz farklılık arıyorsak ve biraz da uzaklaşmak istiyorsak işte doğru adres; Uzak Doğunun göz bebeklerinden Güney Kore. Başkent Seul’de mutlaka görmeniz gereken 5 nokta:

Güney Kore; Küllerinden Doğan Uzak Doğu'nun İncisi Ülke… İlginç, bir o kadar keyif dolu seyahat rotası...

İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Kore Yarımadası, Rusya'nın ve Amerika'nın etkisi altında kalarak fikir ayrılığına girdi ve ikiye ayrıldı. Kuzeyde komünist, güneyde demokratik iki ayrı ülke kuruldu. Aralarındaki fikir ayrılığı Rus desteğindeki Kuzey Kore birliklerini saldırıya geçirdi ve 25 Haziran 1950'de güney kesimi istila edildi.

Güney Kore, Birleşmiş Milletlerden destek istedi. Bu yardım çığlığına sessiz kalmayan BM, bölgeye asker desteği sağladı. Bu orduya Türkiye bir tugayla destek verdi. Askerlerimizin buradaki başarıları tüm dünyaya duyuruldu. 27 Temmuz 1953'te ateşkes sağlandı. 38. paralel sınır kabul edildi.

İşte bu tarihten sonra Güney Kore'de yediden yetmişe hiç kimse yaşananları unutmadı. Özellikle Amerika'nın büyük desteğini gördükleri için bir Amerikan hayranlığı ile her konuda kendini geliştirmeye başladılar. Tarih, bilim, sanat, mimari, teknoloji... Kısacası aklınıza ne gelirse.

Küllerinden yeniden doğan bir ülke ile karşı karşıyayız. İşte bu yüzden nüfusun büyük bir bölümü hayattaki acı ve tatminsizliğin kaynağını açıklamak ve bunu gidermenin yollarını göstermek inancında olan Budizm'i benimsemişlerdir.

Eğitimin zor, iş hayatının yoğun olduğu bu ülkede bir o kadar da eğlence bir kültür, bir aktivite. Sağlıklı yaşam, bu tempoya dayanacak vücut için sağlıklı besinlere ihtiyaç var. Bunun için genellikle deniz ürünleri, yağsız ve tuzsuz sebze (ot) yemekleri, ekmeksiz ve olabildiğince küçük porsiyonlar mevcut.

Kimchi, bölgeye özgü bir lahana turşusu. Her sofrada başköşede yerini alır. Ayrıca yemeklerde sindirimi rahatlatması için bitki suları ve Gingseng de bulunur. Her ne kadar bize farklı bir mutfakları olsa da, mutlaka bu değişik lezzetlerin tadına bakın ve sabahlara kadar güvenle Seul sokaklarında dolaşın.

Merak Uyandıran Uzak Doğu: Güney Kore ve Başkent Seul

Biraz farklılık arıyorsak ve biraz da uzaklaşmak istiyorsak İşte doğru adres; Uzak Doğunun göz bebeklerinden Güney Kore... Başkent Seul’de mutlaka görmeniz gereken 5 özel yer neresi? İşte Başkent Seul'de gezilecek 5 nokta...

 

1- Gyeongbokgung Sarayı 

Seul'un merkezinde Uzak doğuyu, Kore geleneklerini her karesinde yansıtan bir saray. 
Gyeongbokgung "Kutsanmış Saray" anlamına gelmektedir. 14. yüzyılda Joseon Hanedanlığı döneminde inşa edilmiştir. Seul'de kurulan beş saraydan en büyüğüdür ve ana saray olarak hizmet etmiştir.

16. yüzyılda Japon istilasında yıkılmıştır. Son yapılan restorasyonla %40 onarılmıştır. Yaklaşık 7000 odaya sahip olan bu sarayı gezerken Kralın kullandığı çalışma odaları, meclis odaları, kralın eşlerine ait olan yatak odaları, köşkleri ve inanılmaz güzel bahçeleri ile şehrin göbeğinde sizi 14. yüzyıla o gösterişli döneme götürecek.

Yanı başınızda ‘Hanbok’ adı verilen geleneksel Kore kıyafetlerini giyen Koreli güzel hanımlar sizi daha da özel hissettirecek.

2- Lotte Dünya Kulesi

Güney Kore'nin en yüksek, dünyanın beşinci en yüksek gökdelenidir. Han Nehri kıyısında yer alan şehri ayaklarınızın altında görebileceğiniz kule, 123 katlı ve 555 metre yüksekliğindedir. 

Lotte Dünya Kulesi 3 tane Guinness Dünya rekoru sahibidir. En hızlı çift katlı asansör, çift katlı asansörlerle en uzun seyahat ve en yüksek camın zemini gözetleme güvertesi.


Asansörle zirveye çıkış sırasında yapılan yolculukta kabin içerisinde Seul'un güzel manzaraları size yaptığınız hızı ve çıktığınız yüksekliği unutturuyor.

Yukarıya çıktığınızda bastığınız yer birden cam zemine dönüşüyor ve size müthiş bir adrenalin yaşatıyor. Tüm cesaretinizle doyasıya manzarayı izlerken üst kattaki kafeteryada keyif kahvenizi yudumlayabilirsiniz. 

3- Kore Savaş Anıtı 

Kore Savaş Anıtı, yüzyıllar boyunca hem kendi içinde hem de komşu güçlerden gördüğü istila ve ihlaller ile çok zorlu yıllar geçiren Kore halkının geçmişi unutmamak, askeri geçmişini anmak ve sergilemek amacıyla 1994 yılında Eski Ordu karargâhının bulunduğu alanda açılmıştır.

Kore Savaş Anıtı bu savaşta yer alan askerlerini ve kaybettikleri kahramanlarını anmak üzere inşa edildi. Sergi salonlarında binlerce savaş atacağının ve askeri teçhizatların sunulduğu alanlar mevcuttur.

Müze aynı zamanda tarihi kayıtları ve kanıtları sergileyerek gelecek nesillere uluslarının geçirdiği bu önemli savaşları hatırlatıp tarihlerini öğreterek milli bilincin oluşmasında etkili olmaktadır. 

4- Namsan Seul Kulesi

Namsan Kulesi Kore'nin ilk umumi radyo verici noktası olma özelliği ile dikkat çekicidir. Seul'ün en önemli simgelerinden biri olan kule Namsan Dağı üzerinde yer alır. 236 metre yüksekliktedir. Renkli ışıklandırması ile geceleri Seul'de muhteşem görüntüler oluşturmaktadır. Seyir terası ve restoranı ile tüm Korelilerin gittiği bir yerdir.

Seyir terasında güzel manzaranın yanı sıra sizi demir parmaklıklara asılı aşk kilitleri ve birbirine kavuşmak isteyen sevgililerin dilek mektupları karşılamaktadır. Siz de yolunuz buraya düştüğünde önceden kilidinizi cebinize koyun ve kulenin zirvesine ulaştığınızda kalplerinizden sevginizin hiç azalmaması için bu geleneğe uyun ve aşkınızı kilitleyip anahtarı da kuleden aşağıya atın. 

5- Cheonggyecheon

Cheonggyecheon, Güney Kore’nin başkenti Seul’ü Kuzey ve Güney olarak ortadan ikiye bölen 8,5 km uzunluğunda bir dere. Şehrin içinden akıp geçtikten sonra Han Nehri'ne dökülmektedir. Eskiden kanalizasyon olarak kullanılan dere, sonrasında kapatılmış ve üzerine yol yapılarak otoban geçirilmiştir.

2003 yılında Seul Belediye yönetimi önemli bir karar alarak yüksek binalar arasında sıkışan Kore halkını rahatlatmak için yolu yıkıyor ve derenin ıslahını gerçekleştirerek günümüzdeki bu muhteşem manzarayı oluşturuyor.

Yoğun iş temposundan kurtulmak, günün stresini atmak için mükemmel bir yer. Güney Kore suç oranının çok düşük olduğu ülkelerden biri. Bu yüzden gecenin geç saatlerine kadar Koreliler müzik dinleyerek  eğlenerek burada hoşça vakitler geçirmektedirler. 

Güney Kore 'ye yolunuz düştüğünde bu güzel yerlerin dışında gidebileceğiniz farklı rotalarda mevcut. Bir başka yazımızda Zenginlerin şehri olan Jeju'dan ve şehitliğimizin de yer aldığı Busan'dan da bahsedeceğiz. 

 

Popüler Yazılar

SÖZLEŞME

Bu internet sitesine girilmesi veya mobil uygulamanın kullanılması sitenin ya da sitedeki bilgilerin ve diğer verilerin programların vs. kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ya da başkaca sebeplere binaen, doğabilecek doğrudan ya da dolaylı hiçbir zararlardan REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun sorumluluğunun olmadığını, tarafımdan internet sitesinde E-Bültene üye olmak için veya başkaca bir sebeple verdiğim kişisel verileri, özellikle de isim, adres, telefon numarası, e-posta adresi, banka bilgisi, yaş ve cinsiyetle ilgili benzeri bilgileri kendi rızam ile paylaştığımı, REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun nin bu bilgileri kullanmasına muvafakat ettiğimi, bu bilgilerin 3.gerçek ve/veya tüzel kişilerin eline geçmesi ve bu şekilde olumsuz yönde kullanılması halinde ve/veya bu bilgilerin başkaca kişiler ile paylaşılması halinde REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun sorumluluğunun olmadığını gayri kabili rücu, kabul, beyan ve taahhüt ederim.