Fethiye Gezilecek Yerler | En Güzel 32 Nokta

Fethiye Gezilecek Yerler

Yeşilin ve mavinin 50 tonunu tüm incelikleriyle görebileceğiniz ve hissedebileceğiniz cennet Fethiye'nin merkez ve çevresinde bulunan gezilecek yerler listesi...

Fethiye Merkez Gezilecek Yerler   Fethiye Çevresi Gezilecek Yerler
     

Fethiye, ülkemizin güneybatısında Muğla’ya 125 kilometre uzaklıkta yeşil ile mavinin iç içe olduğu, ışık ülkesi olarak adlandırılan Likya Bölgesi içerisinde de yer alan ülkemizin de en gözde turizm merkezlerinden birisi. Fethiye dendiğinde birçok yerde olduğu gibi deniz - kum - güneş üçlüsü akla gelse de; tarihi, antik kentleri, eşsiz koyları, plajları, sosyal, kültürel hayatıyla da tadına doyamayacağınız bir coğrafya.

Fethiye'nin Kısa Tarihçesi

Fethiye, "Işık Ülkesi" olarak adlandırılan Anadolu’nun güneybatısında Akdeniz kıyısında Likya’nın Telmessos şehridir.

Telmessos isminin güneş tanrısı Apollon’dan geldiği söylenir. Apollon, Finike Kralı Agenor’un kızına aşık olur. Kendisinden yüz bulamayınca ona yaklaşmak için sevimli bir köpek kılığına girer ve ardından bir oğulları olur, ismini de Telmessos koyarlar ve Apollon bu şehre de oğlunun ismini verir.

Telmessos olarak adlandırılan kent, M.Ö. 6. yüzyılda Pers egemenliğine girer ve ardından M.Ö. 333 ile beraber Büyük İskender, ardından Roma ve Bizans (Doğu Roma) haimiyetleri bunu takip eder. Bizans ile beraber uzak diyar anlamına gelen "Makri" adıyla adlandırılır. 13. yüzyılda Menteşe Beyliği’yle beraber Bizans hakimiyeti sona erer. 1424’te ise Osmanlı topraklarına katılır Fethiye.

Türkler ise bölgeyi "Meğri" adıyla anlandırmaya başlarlar. 1914 yılında ise Yüzbaşı Fethi Bey’in Teberiye Gölü yakınlarında uçağının düşerek şehit düşmesi ve ilk hava şehidimiz olması sebebiyle Meğri’nin ismi "Fethiye" olarak değiştirilmiştir. Günümüzde Çalış Plajı mevkiinde Şehit Fethi Bey Parkı’nda da bir anıtı bulunuyor.

Fethiye, en başta da değindiğimiz gibi gezilecek, görülecek yerleri saymakla bitmeyecek ve tadına doyum olmayacak birçok tarihi kültürel değere sahiptir.

Fethiye’ye geldiğinizde neler yapmalı, nereler gezilmeli diye düşünüyorsanız önce merkezden başlamakta fayda var Dolayısıyla öncelikle Fethiye Merkez için gezilecek yerler listemizi ardından da Fethiye Çevresi için gezilecek yerler listemizi yazıyoruz.

Fethiye Merkez Gezilecek Yerler

1. Amintas Kaya Mezarları

Fethiye merkezden de görebileceğiniz Amintas Kaya Mezarları'nın, M.Ö. 4. yüzyılda Telmessos’un yöneticisi Amintas adına yaptırıldığı düşünülüyor. Birçok kaya mezarı olmakla beraber, krala ait olan mezar merdivenlerle çıkılan 2 sütunlu Helen tipi Likya mezarıdır.

Tepeden Fethiye ve körfez manzarası görmeye değer ama kaya mezarları başlı başına bir şaheser. Çarşıdan 10-15 dakikalık yürüyüşle çıkabilirsiniz ya da aracınız varsa önüne kadar da çıkabilirsiniz. Gişeden de 208 merdiven sonra Kral Mezarındasınız. Fakat eşsiz güzelliğine rağmen kaya mezarlarının üzerine yapılan resimler, yazılan yazılar maalesef bizim tarihimize, tarihi eserlerimize verdiğimiz "değeri" bir kez daha gözler önüne seriyor.

2. Fethiye Kalesi

Amintas Kaya Mezarları'ndan daha güzel bir manzarayı sizlere sunacak bir yer daha var: Fethiye Kalesi. Rodos Şövalyeleri tarafından yenilenip kullanıldığı biliniyor. Günümüzde pek bir kalıntı olmadığından daha çok manzara için tercih edilen bir yer.

3. Fethiye Müzesi

Fethiye ve çevresindeki antik kentlerin sayısına ve bunların önemine baktığımızda daha kapsamlı bir müze olabilir, fakat bölge tarihi açısından bilgilenmek ve belli başlı eserleri görmek için ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi. Hem arkeolojik, hem de etnografik bir müze olan Fethiye Müzesi’nde, Telmessos Antik Kenti ve civarından birçok eser sergileniyor. Antik çağdan günümüze olan kalıntıların yanı sıra, Teke Yöresinden folklorik eserleri de görebilirsiniz. Çarşı içerisinde olduğundan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

4. Fethiye Çarşısı (Paspatur Çarşısı)

Eski Fethiye ya da Eski Şehir olarak da adlandırılan ve şehrin turistik ve ticari merkezidir. Daha çok Paspatur Çarşısı adıyla bilinir. Fethiye’ye gelen yerli yabancı turistler uğrak noktalarından birisidir. Restore edilmiş eski yapılarıyla, hediyelik eşya, restoran ve eğlence mekanlarıyla sizi kendisine çekecek olan bir cazibe merkezi.

5. Balık Pazarı

Çarşının içerisinde acıktıysanız ya da akşam yemeğimizde balık olsun, hem yiyelim – içelim, hem eğlenelim diyorsanız Balık Pazarı tam da aradığınız yer. İstediğiniz balığı seçip mekanlarda pişirtip yiyebilirsiniz. Fiyatları da oldukça makul. Bir şeyler yemeseniz bile mutlaka bir havasını teneffüs edin. Ortam görmeğe değer.

6. Telmessos Antik Tiyatrosu

Telmessos Antik Kenti’nden günümüze kalan en önemli yapılardan birisi. Erken Dönem Roma yapısı olan tiyatro M.S. 2. yüzyılda onarım geçirir. Arena olarak da kullanılan tiyatronun kapasitesi yaklaşık 6000 kişi olan tiyatronun geçirmiş olduğu restorasyondan sonraki kapasitesi 1500 civarı. 2018 yılına Şehit Yüzbaşı Fethi Bey’in anıtı da buradaydı, fakat günümüzde kendi adıyla anılan parka taşındı.

7. Çalış Plajı

Yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda ve Caretta Caretta kaplumbağalarının da yumurtlama alanlarından olan Çalış Plajı , rengarenk şemsiyeleriyle, Şövalye Adası ve Kızılada manzarasıyla ülkemizin en popüler plajlarından birisi. Hemen plajın yanında birçok restaurant, konaklama tesisi bulunduğundan gönül rahatlığıyla deniz, kum, güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

8. Şehit Fethi Bey Parkı ve Şehit Fethi Bey Anıtı

Bölgenin en büyük parklarından biri olan Şehit Fethi Bey Parkı, sadece gezi için değil, aynı zamanda eğlence ve spor için de tasarlanmıştır. İçerisinde koşu parkuru, bisiklet yolu, seyir terasları, çocuk oyun alanı, macera parkı, yel değirmenleri, çeşitli bitkilerden oluşan Akdeniz ve Türk Bahçesi, 100 yıllık zeytin ağaçları ve kütüphaneler bulunuyor. İlk hava şehidimiz olan ve Fethiye’ye de isminin verilmesine vesile olan Fethi Bey’in anıtı da bu parkta bulunuyor.

9. 12 Adalar Tekne Turu

Fethiye’de bulunduğunuz sürede yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden birisi de Oniki Adalar tekne turuna katılmaktır. Kızılada, Yassıca Adalar, Göcek Adası, Şövalye Adası, Kuleli Koyu, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu gibi körfezin en güzel koylarını ve adalarını görebilir ve denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Tabi güzergah tur sırasındaki hava şartlarına ve bölgedeki yoğunluğa göre anlık değişebiliyor. Saat 10 civarı başlayan turlar akşam 6 gibi Fethiye limana dönüş yapıyor. Turlar genelde öğle yemeği dahil olarak düzenleniyor. Mutlaka yapılması gereken aktivitelerden birisi de 12 Adalar tekne turu.

10. Şövalye Adası

Körfezin hemen girişinde bulunan Şövalye Adası, tekne turlarının da durak noktalarından birisidir. Rodos Şövalyeleri’nin de kullandığı ada, üzerinde yerleşimin olduğu tek ada.

Fethiye Çevresi Gezilecek Yerler

Fethiye denince akla gelen birçok meşhur koy, plaj, tarihi mekan aslında merkezde değil, çevresinde bulunuyor. Konum itibariyle baktığımızda Likya Bölgesi’nde; Marmaris, Dalyan ile Antalya - Kaş arasında bulunan Fethiye çevresinde adeta yeryüzünün bütün güzellikleri bir araya toplanmış gibidir. Fethiye’ye geldiğinizde çevresini de gezmek istiyorum derseniz, ki mutlaka gezip görmelisiniz, işte gezilecek yerler listeniz hazır..

1. Göcek

Fethiye’ye yaklaşık yarım saat mesafede (27 km) bulunan Göcek, Fethiye’de de olduğu gibi turizmin yıkıcı yönünden uzak kalabilmiş bir mahalle aslında. Fethiye ve civarında bulunan dünyaca ünlü plajlar ve eşsiz koylardan dolayı olsa gerek, özellikle yat turizminin en önemli merkezlerinden birisi haline gelmiş durumda.

Yerli – yabancı birçok lüks yatın demirlediği Göcek, gelenlerin de her türlü ihtiyacını karşılayabildiğinden yatların vazgeçilmez duraklarından birisi. Nezih restaurantlarında taze balıklar tadabilir, özel yat kiralayıp 12 Adaları gönlünüzce gezebilirsiniz. Fethiye’den de olduğu gibi buradan da 12 Adalar için kalkan turlar mevcut.

2. Hisarönü

Fethiye’den Ölüdeniz’e giderken 13 kilometre sonra göreceğiniz Hisarönü, size ilk anda bir İngiliz kasabasını andırabilir. Özellikle İngilizlerin tercih ettiği Hisarönü, İngiliz usulü eğlence mekanlarıyla ön planda. Ölüdeniz’e de yakın olmasından dolayı tercih edilen merkezlerden birisi olan Hisarönü’nde gece hayatı da oldukça hareketli. Fethiye’de gece hayatının merkezi Hisarönü de denebilir.

3. Ölüdeniz Tabiat Parkı

Fethiye merkeze yaklaşık 16 kilometre mesafede, ülkemizin de tanıtım yüzlerinden birisi olan Ölüdeniz bulunuyor ve sadece ülkemizin değil Dünya’nın en meşhur plajlarından birisi. Aslında koruma altında olan bölge lagünün bulunduğu alan, fakat bunun dışında sahile geldiğinizde sağa lagüne dönmeden tam karşınızda göreceğiniz yer Belcekız Plajı. 

Belcekız Plajı'nda şezlong gibi bir hizmet almazsanız ücret ödemenize gerek yok. Koruma altında olan lagünün bulunduğu yeregiriş ise ücretli. Yaya, otomobil, otobüs hepsinin ayrı tarifesi var. Burada Dünya’nın en güzel plajlarında yüzmenin yanı sıra, adrenalinizi tavan yaptıracak paragliding (yamaç paraşütü) yapabilir ya da tekne turlarıyla yakın koyları da keşfedebilirsiniz.

Ölüdeniz ve Belcekız hakkında ayrıntılı bilgi almak için TIKLAYINIZ...

4. Kelebekler Vadisi

Yeryüzünde cennet mi arıyorsunuz işte aradığınız yer Kelebekler Vadisi. Dar uzun bir vadi etrafında 350 metrelik yükseltilerle kendine has dokusu, flora, faunasıyla es geçilmemesi gereken yerlerden. Ölüdeniz’den teknelerle gidebilirsiniz.

Vadinin küçük bir giriş ücreti var. Arzu ederseniz kamp yapıp geceyi burada geçirebilirsiniz. Yeşil ve mavinin farklı tonlarını karadan giderseniz çok daha güzel farkedebilirsiniz. 80 civarı kelebek türünün bulunduğu Babadağ eteklerindeki bu vadinin en meşhur canlısı ise Kaplan Kelebeği. Yaz aylarında iç kesimlere yürüyüş yaparsanız farklı canlılar, bitkiler de görebilirsiniz.

5. Kayaköy (Karymlassos)

Kayaköy, M.Ö. 3000’lere dayanan geçmişiyle Fethiye’ye 14 kilometre uzaklıkta bir hayalet köy. Karmylassos Antik Kenti’nin üzerine 13. yüzyılda inşa edilmeye başlanan bu köy yerleşim Rumlar döneminde "Levissi" olarak adlandırılır.

3500’e yakın evin olduğu Kayaköy’de, evler birbirinin önünü kapatmayacak şekilde inşa edilmiş. Mübadele sonrası buraya gelen Türkler Kayaköy’ü pek sevememişler ki terketmişler. Zamanla da adeta bir hayalet köye dönüşmüş. Kayaköy’de harabe halde olan 14 şapel ve 3 kilise var.

Hala birkaç evde yaşam var. Sanat Atölyesi ve hediyelik eşyaların satıldığı köyde, Russel Crowe’nin baş rolünü oynadığı “Water Diviner” filminin bazı sahneleri de çekildi. Köy gezisinde bu evi ve fotoğrafları da görebilirsiniz. Köy civarında yeme-içme olarak hizmet alabileceğiniz birkaç yer de bulunuyor.

Kayaköy'ün tarihçesi, Kayaköy'deki yapılar, evlerinin özellikleri, Kayaköy'de konaklama ve yeme-içme hakkında daha fazla bilgi için Kayaköy Gezi Rehberi yazımıza TIKLAYINIZ...

6. Saklıkent Kanyonu

Seydikemer’in Fethiye’den ayrılmasıyla Fethiye sınırları içerisinde olmasa da Fethiye’ye gittiğinizde görmeniz gereken yerlerden. Bir çoban tarafından tesadüfen bulunan ve Saklıkent Milli Parkı olarak da bilinen kanyon Muğla – Antalya sınırında yer alıyor. Fethiye’den yaklaşık 45 dakikada ulaşılan Saklıkent’in içinden geçen çayın buz gibi sularında yürüyüş yapabilisiniz ama mutlaka kaymayan ayakkabınız olmalı yoksa oradan da kiralabilirsiniz. Rafting yine maceraseverlerin Saklıkent’te yapabileceği aktivitelerden.

Saklıkent Kanyonu ve Saklıkent Milli Parkı hakkında daha fazla bilgi için... DEVAMINI OKU...

7. Yakapark

Fethiye’ye yaklaşık 40 km, Tlos Antik Kenti’ne 3 km uzaklıkta, kendinizi oldukça huzurlu hissedebileceğiniz mekanlar var Yakapark’ta. Şırıl şırıl akan sular arasında, bir şeyler atıştırıp çok güzel kareler yakalayabileceğiniz ve havanın sıcaklığını bir nebze olsun bastırabileceğiniz Yakapark’a özellikle Tlos Antik Kenti’ne gittiğinizde mutlaka uğrayın.

8. Tlos Antik Kenti

Fethiye’ye yaklaşık 40 km uzaklıkta Seydikemer’de bulunan ve ışık ülkesi Likya’nın önemli kentlerinden birisidir Tlos. Likya Federasyonu’nun 23 kenti arasında 3 oy hakkına sahip 6 kentten birisi de Tlos’tur. Ağzından alevler saçan Chimera’yı Pegasus denen kanatlı atı ile yenen Bellerophontes’in anıt mezarı da Tlos’tadır. Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Tlos’ta akropol, kaya mezarları, stadyum, agora, hamamlar, Kronos Tapınağı, kent bazilikası ve tiyato göreceğiniz önemli yapılar.

9. Pınara Antik Kenti

Fethiye – Antalya yolunda 40 km sonra Minare Köyü mevkiine dönüldüğünde 6 km sonra Pınara Antik Kenti’ne ulaşabilirsiniz. Fakat anayoldan Minare mevkiine dönükten yaklaşık 3 km sonra taş, toprak ve çukarlarla dolu çok kötü bir yoldan yukarıya doğru tırmanıyorsunuz. Aracınız araziye uygunsa biraz daha rahat çıkılabilir. Aracınız konusunda çok hassassanız bu yola hiç girmeyin derim.

Pınara Likya’nın 3 oy hakkına sahip kentlerinden birisi. Kragos yani Akdağlar'ın eteklerinde bulunan kent Xanthos’un kalabalığından kaçan insanların kurduğu ve "yuvarlak" anlamına gelen Pınara adını verdikleri söylenir.

Tam anlamıyla yapılan bir çalışma yok. Yürüyüş parkuru da yok. Taşlardan, kayalardan atlayarak ancak bazı yerleri gezebiliyorsunuz. Fakat dağın tepesine baktığınızda yüzlerce kaya mezarı var. Kentte yapacağınız zorlu yürüyüşte Prense ait olduğu düşünülen ev tipi kaya mezarı, akropol, hamam, sur kalıntıları ve tiyatroyu görebilirsiniz. 

10. Letoon Antik Kenti

Likya’nın kutsal şehri olarak adlandırılan Letoon adını Apollon ve Artemis’in annesi olan Leto’dan alır. Kentin en önemli yapılarını ise tapınaklar oluşturuyor. En büyüğü Leto, ortadaki Artemis ve onun solundaki tabanı mozaik süslemeli olan ise Apollon Tapınağı’dır.

Bunların dışında tiyatro, teraslar ve teras duvarları, portikolar, üç dilli yazıt olan Aruntii Yazıtı, kilise, Hadrian Çeşmesi ve tören yolu görecekleriniz arasında. Xanthos ile beraber UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndedir.

Fethiye’ye 63 kilometre mesafede Antalya sınırında bulunan Letoon’a rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Letoon Antik Kenti hakkında ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ...

11. Xanthos Antik Kenti

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde ve Letoon’a 6 kilometre mesafede ve Kaş sınırları içerisinde bulunan, Likya’nın bağımsızlığına ölümüne düşkün olan bu kentini mutlaka görmek gerekir. Likya’nın 3 oy hakkına sahip kentinden birisi olan Xanthos’da yaşayan halk tarih boyunca iki defa özgürlükleri uğruna toplu intihar etmişlerdir.

Kentin simgesi olan ve Likya’nın geleneksel mimarisi olan anıt mezarların en güzellerini görebileceğiniz kent olan Xanthos’ta; Harpyler Anıtı dışında, tiyatro, Likçe yazıt, kilise, agora, Nereidler Anıtı’nın kaidesi, hamam, nekropol görecekleriniz arasında.

Xanthos (Ksanthos) Antik Kenti hakkında ayrıntılı bilgi almak için TIKLAYINIZ...

12. Kadyanda Antik Kenti

Fethiye Yeşil Üzümlü Köyü’nde bulunan Kadyanda’da M.Ö. 5. yüzyıla uzanan kalıntılar bulunuyor. Likya Birliği’nin kentlerinden birisi olan Kadyanda’ya giderken enfes bir Fethiye manzarası sizleri bekliyor. Likçe yazıtlarda Kadwanti olarak geçen kentte en dikkat çekici kalıntı Hektor’un zaferini anlatan kaya mezarıdır. 915 metre yükseklikteki kalıntıların arasında tiyatro, sur duvarları, kaya mezarları, hamam, agora, tapınak kalıntıları ve nekropolis bulunuyor.

13. Sidyma Antik Kenti

Kragos Dağı’nın eteklerinde bulunan Sidyma Antik Kenti ulaşması zor olan kentlerden birisi. Pınara’dakileri andıran mezarların da bulunduğu Sidyma, Fethiye’ye yaklaşık 1 saatlik mesafede (60 km) Dodurga Köyü’nde bulunuyor. Akropol, gözetleme kulesi, Likya tipi anıt mezarlar, stoa ve büyük kısmı toprak altında olan tiyatrosunu görebilirsiniz.

14. Patara Antik Kenti

Fethiye’ye 1 saat mesafede il sınırında Kaş’a bağlı olan Likya’nın başkentidir. 3 oy hakkına sahip kentlerinden birisi olan Patara Antik Kenti ilk meclis binasının bulunduğu yani demokrasinin doğduğu kenttir.

St. Nicholas yani Noel Baba’nın ve mitolojiye göre tanrı Apollon’un da doğduğu düşünülen Leto Hurmalığı’nın bulunduğu kenttir. Likya Bölgesi’nin en önemli kentlerinden biri olduğundan dolayı "2020 yılı Patara Yılı" ilan edildi. Bu sebeple kentte çok kapsamlı restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Yol üstünde yer altı oda mezarlarını gördükten sonra, Nekropol, Mettius Modestus Takı, sekizgen havuz, Leto Hurmalığı (adeta çölde bir vaha gibi), bazilika bunların ardından kent merkezine geldiğinizde ise tiyatro, meclis binası, liman caddesi, küçük hamam, merkez hamamı, Nero hamamı ve deniz fenerini görebilirsiniz.

Oldukça geniş bir alana yayılan bir kent olduğundan gezmesi biraz zaman alıyor ama fazlasıyla karşılığını alıyorsunuz. Gezinizin ardında 1 km ilerideki Patara Plajı yorgunluğunuzu atmanız için sizi bekler.

Patara Antik Kenti hakkında ayrıntılı bilgi almak için TIKLAYINIZ...

15. Patara Plajı

Muğla - Antalya sınırında ve Antalya il sınırları içinde yer alan Patara Plajı 12 kilometre uzunluğu ve 200 metreye varan genişliğiyle eşsiz bir plaj. Kum tepeleriyle adeta bi çölü de adıran Patara Plajı’na giderken Patara Antik Kenti’nin yanından geçiyorsunuz.

Kenti gezip yorgunluğunuzu Akdeniz’in sularında atabilirsiniz. Bir şeyler atıştırıp içebileceğiniz bir tesisin de olduğu Patara Plajı’nın asıl ev sahipleri ise caretta caretta kaplumbağalarıdır. Yumurtlama alanı olduğundan plajda belirli kurallara uyulmalı. Çoğu zaman dalgalı olduğundan sakin suları sevenler için pek ideal değil ki zaten dalgalar şiddetlendiğinde cankurtaranlar denize girilmesini yasaklıyor.

Patara Plajı hakkında ayrıntılı bilgi almak için TIKLAYINIZ...

16. Kabak Koyu

Kelebekler Vadisi’ne benzeyen yapısıyla sakinlik, doğallık arayanlar için Kabak Koyu en uygun yerlerden birisi. Ölüdeniz’e 17 kilometre mesafede olan Kabak Koyu’na ulaşmak biraz zahmetli. Ölüdeniz’den dolmuşlarla koyun üst tarafına gelip ister yine dolmuşlarla koya inebilirsiniz ya da tekne turlarıyla da ulaşmanız mümkün. Ağaç evlerde konaklayabileceğiniz ya da kamp kurabileceğiniz güzel sessiz, sakin, temiz bir plajı olan Kabak Koyu’nda ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

17. Kıdrak Koyu

Ölüdeniz’e 3 km mesafede ister 25 - 30 dakikalık yürüyüşle, isterseniz aracınızla 5 dakikada ulaşabilirsiniz. Kelebekler Vadisi’ne giden yol üzerinde sessiz,sakin bir koy. Girişi ücretli olan Kıdrak Koyu’nda yeme – içme, duş, WC ve kamp alanı da var. Belcekız Plajı’nın küçüğü dersek daha iyi anlatmış oluruz sanırım.

18. Katrancı Koyu

Göcek - Fethiye arasındaki koylardan birisi olan Katrancı özellikle kampseverlerin uğrak noktalarından birisi. Ücretli girişi olan Katrancı güzelliğiyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden fakat yıldan yıla bu bölgelerin bilinirliği arttığından, her sene daha kalabalık olabiliyorlar.

19. Günlüklü Koyu

Göcek - Fethiye arasındaki koylardan biri olan Günlüklü Koyu özel bir işletmeye ait. İçerisinde konaklama imkanının olduğu tesiste her türlü imkan mevcut. Oldukça düzenli ve temiz olan koya giriş ücretli ve ana yola çok yakın. Adını da koy civarındaki sığla ağaçlarından alıyor.

20. İnlice Plajı

Göcek - Fethiye arasında bulunan koylardan birisi olan İnlice’nin işletmesi belediyeye ait. Yaya olarak girdiğinizde ücretsiz fakat araç ile girmek isterseniz ücretli. Anayola da çok yakın olduğundan rahatlıkla ulaşabileceğiniz bir plaj.

21. Faralya

Fethiye’nin daha tam anlamıyla keşfedilmemiş ya da belli bir kesim tarafından bilinen bir köyü olan Faralya (Uzunyurt Köyü), Kelebekler Vadisi’ne de çok yakın. Köy evleri, butik otellerle iç içe olduğu Faralya eşsiz bir manzaraya sahip ve konaklayabileceğiniz güzel nezih mekanlara da sahip. Güzel manzarada sakin bir ortam arıyorsanız adresiniz Faralya olmalı.

22. Yeşil Üzümlü Köyü

Fethiye’ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşil Üzümlü Köyü, Muğla’da birçok köyde olduğu gibi Yörük köylerinden birisi. Yeşillikler içerisinde klasik köy evleri arasında villa tipi evler, modern kafelerin çoktan açıldığı bir köy burası. Yabancıların bizlerden hızlı davranıp buraları keşfettiklerini fark edeceksiniz. Nisan ayında Kuzugöbeği Mantar Festivali yapılıyor.

Köyün adından anlaşılacağı gibi üzüm ve dolayısıyla şarap ve dastar tezgahlarında dokunan ürünler köyden alabilecekleriniz. Bunların dışında birçok köyde olduğu gibi reçel, hediyelik eşyalar, zeytin ürünlerini bolca görebilirsiniz. Hele bir de yaz mevsiminde geldiyseniz Fethiye’ye 650 – 700 metre rakımda biraz serinlik size iyi gelecektir.

SÖZLEŞME

Bu internet sitesine girilmesi veya mobil uygulamanın kullanılması sitenin ya da sitedeki bilgilerin ve diğer verilerin programların vs. kullanılması sebebiyle, sözleşmenin ihlali, haksız fiil, ya da başkaca sebeplere binaen, doğabilecek doğrudan ya da dolaylı hiçbir zararlardan REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun sorumluluğunun olmadığını, tarafımdan internet sitesinde E-Bültene üye olmak için veya başkaca bir sebeple verdiğim kişisel verileri, özellikle de isim, adres, telefon numarası, e-posta adresi, banka bilgisi, yaş ve cinsiyetle ilgili benzeri bilgileri kendi rızam ile paylaştığımı, REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun nin bu bilgileri kullanmasına muvafakat ettiğimi, bu bilgilerin 3.gerçek ve/veya tüzel kişilerin eline geçmesi ve bu şekilde olumsuz yönde kullanılması halinde ve/veya bu bilgilerin başkaca kişiler ile paylaşılması halinde REHBERNAME A.Ş. ('REHBERNAME') nun sorumluluğunun olmadığını gayri kabili rücu, kabul, beyan ve taahhüt ederim.